Lysfe-fest

Efter en hyggelig jul kan januar godt virke ekstra kold og mørk, og derfor har vi brug for lys og varme. I Horne Børnehus møder vi lysfeen hvert år i januar. Aflyst i 2021 grundet Covid19.

Find lysfeen

Gennem hele januar arbejder vi med emnet lysfe.

En lysfe er et sandt eventyrligt væsen. Hun gemmer små breve til børnene i institutionen, og hun lægger små magiske sten på legepladsen, som børnene kan finde. De laver tegninger til hende.

Børnene maler og dekorerer små lanterner, og vi synger og spiller lanternesangen. Alle kan være med.

Det hele kulminerer i slutningen af måneden, når børn og forældre, bedsteforældre, venner og personale mødes i børnehaven efter lukketid. Her tænder vi vore lanterner, og så synger vi alle sammen Lanternesangen, inden vi går i et lanterneoptog gennem byen.

Hvor er lysfeen?

På vej gennem Horne leder vi efter vores lysfe, som har gemt sig et sted. Det er aldrig det samme sted fra år til år, så man skal have øjnene godt med sig.

Til sidst finder vi hende. Hun står et sted derude i mørket, og når vi har fundet hende, bliver det lyst omkring hende. Hun har en kurv med småkager i. Børnene stimler sammen omkring hende og er en del af fortryllelsen - netop her, lige nu. Det er ren magi.