Traditioner

Vi værner om traditioner og kultur, som er over alt i Brahesmindes Børnehuse. Det er traditionerne og kulturen, der skal være med til give børnene rødder og siden hen vinger.

Traditioner i børnehøjde

Vi markerer de traditioner og højtider, der er i vores kultur. 

Vi finder det vigtigt, at vi i institutionen er kulturelle formidlere. Vi viser, hvordan højtider fejres, og hvilke traditioner, der er vigtige at passe på.

Det er en vigtig del af barndommen at få lov til at deltage i traditionelle begivenheder året rundt, uanset om man er i den ene eller anden trosretning eller er født i Svendborg, Hamborg eller Syrien.

Vi fejrer de højtider og mærkedage, der er gennem året. Vi har også vore egne traditioner, som vi holder fast i. For eksempel holder vi Lysfe-fest i januar, et hyggeligt arrangement med lanterneoptog gennem byen. 

Fastelavn

Fastelavn holder vi med udklædning, tøndeslagning eller fastelavnsværksteder med sjove aktiviteter og lege. Til denne dag bager vi fastelavnsboller og klipper fastelavnsting. Forældre er velkomne til at være med.

Påske

Påsken fejres med historier, sange og lege. Vi klipper gækkebreve og farver æg.  Vi henter blomster og grønt fra foråret ind, stuerne pyntes op, og vi holder påskefrokost.

Jul

December er måske den allermest hyggelige måned af dem alle? Vi fortæller nissehistorier, synger, laver små hemmeligheder, bager, pynter juletræ i Forsamlingshuset, lytter til julemusik, spiser risengrød og julefrokost, laver juledekorationer med bedsteforældre og pakker gaver ind. Kommende skolebørn går i kirke med venskabsvennerne fra skolens 6. klasse.

Fødselsdag

Vi holder fællesfødselsdag. Det betyder, at fødselsdagsbørnene fra en given måned samles, og resten af børnene synger og råber hurra for dem. De voksne sørger for en lille gave til barnet. Børnene har ikke gaver med hjemmefra.

Egne traditioner og arrangementer

Vi har også vores egne traditioner og arrangementer i løbet af året. Det er blandt andet

  • Sommerfest.
  • Markedsdag.
  • Bedsteforældredag.
  • Lysfe fest.

Læse mere om vores egne arrangementer her